GRÄSKLIPPAREN

Föreningen äger en gräsklippare. De i föreningen som klipper våra allmänna ytor får låna den gratis. För övriga bostadsrättshavare kostar det 20 kr per gång, och då ingår även bensin. För att låna gräsklipparen kontakta:
31B Helene Johansson 073-339 45 29
7B Rejhan Redzic 0705-163214

STÄDDAGAR

Föreningen håller två städdagar per år och det är frivilligt att vara med. Vi hoppas naturligtvis att så många som möjligt ställer upp. För de som inte kan, får ni gärna meddela oss per mail, så kan vi se om vi kan få er hjälp en annan tid. Om ni inte känner att ni hinner, så har föreningen en frivillig avgift på 300 kr per städdag för de som inte kan/vill ställa upp, men ändå tycker att de vill bidra med något.

Soprummet

Viktigt att ni ser till att locken är helt stängda på sopkärlen, så inte fåglarna kommer åt att dra ut soporna. Källsortera så mycket ni kan. Det tjänar vi alla på. Emballage och flaskor är inte tillåtet att slänga i sopkärlen. Använd återvinningsstationerna! Glöm inte att knyta era soppåsar ordentligt! Det är vi alla som är ansvariga för att soprummet sköts och tvättas av.

Bilen

Bilen får ej parkeras framför din lägenhet. Du får bara ta in bilen för i och urlastning samt städning. Tvätt av bilen är ej tillåten. Kör försiktigt inne på området, tänk på barnen!

Senaste Nytt

September-info

Den 18 november så infördes ett kort till återvinningscentralerna i Varbergs kommun. Alla har fått ett eget kort som är bundet till lägenheten och man får 6 fria besök/år.

Vi vill påminna nu i hösttider att när man klipper ned sina buskar och träd att man tänker på att dem inte får överstiga 1,80 cm.

När nattfrosten kommer. Glöm inte att koppla ifrån vattenslangen ifrån vattenutkastaren för att minimera skador.

Till sist: om ni har problem med lösa katter som tar sig in i din lägenhet etc. Ett tips titta på Conrad.se finns en sak som håller katter borta med hjälp av ultraljudtoner.

Mvh Styrelsen Hallands Park

Värmepumparna

Det är föreningen som är ansvarig för värmepumparna i era bostadsrätter. Skulle det vara något problem med pumpen så kontakta styrelsen så fort som möjligt, brf@hallandspark.se.

Föreningen innehar två portabla element för utlåning ifall någon värmepump skulle gå sönder på kvällstid eller helg. Kontroll och service utfördes på alla befintliga värmepumpar under 2016.

Postboxen

Om man får en liten nyckel i sin brevlåda med en blå, rosa eller grön plastbit så har man fått ett paket i den stora postboxen längst till höger. När man öppnat luckan och tagit ut paketet så stänger man och låser luckan igen och slänger sen in nyckeln i samma box. Det går alltså inte att hänga nyckeln på insidan av luckan och ”smälla igen” luckan.